Puur Veerkracht Academie

HET LEVEN IN JEZELF VINDEN

Masterclass
Omgaan met conflicten

medio oktober 2021

Wil je beter omgaan met conflicten en moeilijke situatie onder ogen zien en oplossen? In deze Masterclass van 2 uur leer je op een constructieve wijze om te gaan met belangen en conflicten. Dat kan privé of werk gerelateerd zijn.

Daarbij is je aanpak gericht op een positief resultaat voor alle betrokken partijen. Je ontwikkelt je empathisch vermogen en je leert signalen te herkennen en hierop te anticiperen. Daarnaast leer je vooral het conflict niet te verdringen of te vermijden, maar onder ogen te zien.

 

Jouw resultaat

Na afloop van deze 2 uur durende Masterclass ken je de kenmerken en fases van een conflict en je kunt een conflict hierdoor beter hanteren en zo mogelijk voorkomen en loslaten. Je hebt inzicht in je persoonlijke conflicthanteringsstijl en je schat conflictsituaties beter in. Je weet conflicten constructief om te buigen naar een dialoog of op te lossen door onder andere standpunten en belangen van elkaar te scheiden.

 

Aanpak

De onlinetraining is zeer persoonsgericht. De trainer richt zich op jouw leerdoelen en jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld. Hoe voorkom ik dat ik bot ben of hoe voorkom ik dat ik dicht klap?  Je krijgt inzicht in conflicten en hoe je daar op een goede manier mee omgaat aan de hand van voorbeelden uit de praktijk krijg je psychologische inzichten en strategieën aangereikt.

Dit geeft inzicht in jouw reacties en die van anderen. Je krijgt effectieve instrumenten aangereikt die je kunt inzetten om conflicten te hanteren en op te lossen. Zo train je je communicatieve vaardigheden en oplossingsgerichtheid in conflictsituaties.

Naast de theorie oefen wij in ‘de kunst van het boksen’. Zo leer je wanneer je te dicht op je gesprekspartner zit, hem of haar te veel ruimte geeft of uit het contact stapt. Je leert vooral dat winnen niet het belangrijkste is.

Na de training ga je veel beter met conflicten. Kun je stelling nemen in relatie met jouw effectieve persoonlijke conflicthanteringsstijl.

 

Voor wie?

Deze training is zeer geschikt voor iedereen die effectiever wil omgaan met conflicten.

 

Trainer:

Drs. E (Eric) Pattiselanno

Eric heeft veel veld-ervaring opgedaan in de praktijk als politieman. Volgens hem moeten we conflicten niet uit de weg gaan maar onder ogen zien. Eric heeft mensen in conflictsituaties begeleid waarbij hij voorbeelden uit de praktijk gebruikt en reikt hij psychologische inzichten en strategieën aan.


 

  Adres

  Schoolbosweg 1
  8141 PX Heino

  Bel ons

  (+31) 06 1254 5332

  Email

  info@puurveerkrachtacademie.nl